De veelzijdigheid van Le Marche

De Italiaanse regio Le Marche wordt ook wel ‘het best bewaarde geheim van Italië’ genoemd. Tussen de Adriatische kust en de Apennijnen ligt deze nog niet door het massatoerisme ontdekte regio. De directe omgeving van Fossombrone is rijk aan historie en cultuur. De oude Romeinse stad Urbino is gesticht in de 3e eeuw voor Christus en kende een grote culturele bloei in de 15e eeuw tijdens de Renaissance. Het historisch centrum van Urbino staat op de Unesco werelderfgoedlijst. 
Zo zijn er tal van historische en culturele bezienswaardigheden te ontdekken. Achter Fossombrone beginnen de Apennijnen en richting de zee circa 20 km, kom je uit bij de kustplaats Fano met een schitterend oud stadcentrum en een lekker strand om te genieten van de Italiaanse zon.

Le Stonghe Estate is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Le Marche. De omgeving zorgt voor genoeg bezienswaardigheden en biedt enorm veel mogelijkheden voor leuke uitstapjes. Van sportief hiken & biken tot een cultureel bezoek aan het Renaissance stadje Urbino of de Romeinse kustplaatsen Fano en Senigalia. Ervaar de natuur op zijn puurst en bezoek natuurpark Furlo en de uitlopers van de Apenijnen. Wilt u alle impressies van de afgelopen dagen op u laten inwerken? Kom dan lekker tot rust op één van de prachtige stranden.

Fano

In Fano komen duizenden jaar geschiedenis tot leven rondom de schitterende stadspaleizen en in de smalle straten van deze oude romeinse havenstad aan de Adriatische kust.

Urbino

In de nabije omgeving van Le Stonghe Estate kun je het prachtige Renaissance vestingstadje Urbino bezoeken. De geboorteplaats van Raffaello met een prachtig museum in het Palazzo Ducale.

Adriatische kust

Ontdek de mooie stranden van de Adriatische kust, volg de wegen door het glooiende landschap naar Romeinse stadjes of bezoek een gezellige lokale markt.

Sportief

Le Marche heeft de wandelaar en fietser veel te bieden. Direct vanuit Le Stonghe kun je al een prachtige rondwandeling maken van 5 kilometer met mooie vergezichten. Daarnaast is zijn er in de buurt van Ancona en Perugia prachtige golfbanen te vinden.

Natuur en Omgeving

Route naar Le Stonghe

Auto

Afstand: 180 km

Routebeschrijving

 • Vertrek in zuidelijke richting
 • Neem de A14 richting Ancona en slag bij Fano af naar de SS73bis richting Rome tot aan de afslag Fossombrone

Auto

Afstand: 80 km

Routebeschrijving

 • Vertrek in noordelijke richting
 • Neem de A14 richting Bologna en slag bij Fano af naar de SS73bis richting Rome tot aan de afslag Fossombrone

Op Le Stonghe kun je gratis parkeren.

Locatie & Kaart

Romeinse plaatsen

 • Fossombrone 7 km
  Montefelcino 5 km
  Urbino 20 km

Fano

 • Fano 20 km

Luchthavens

 • Luchthaven Ancona 80 km
 • Luchthaven Bologna 160 km

Rome

 • Rome 260 km

Het strand

 • Dichtstbijzijnde strand 20 km