De veelzijdigheid van Le Marche

De Italiaanse regio Le Marche wordt ook wel ‘het best bewaarde geheim van Italië’ genoemd. Tussen de Adriatische kust en de Apennijnen ligt deze nog niet door het massatoerisme ontdekte regio. De directe omgeving van Fossombrone is rijk aan historie en cultuur. De oude Romeinse stad Urbino is gesticht in de 3e eeuw voor Christus en kende een grote culturele bloei in de 15e eeuw tijdens de Renaissance. Het historisch centrum van Urbino staat op de Unesco werelderfgoedlijst. 
Zo zijn er tal van historische en culturele bezienswaardigheden te ontdekken. Achter Fossombrone beginnen de Apennijnen en richting de zee circa 20 km, kom je uit bij de kustplaats Fano met een schitterend oud stadcentrum en een lekker strand om te genieten van de Italiaanse zon.

Le Stonghe Estate is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Le Marche. De omgeving zorgt voor genoeg bezienswaardigheden en biedt enorm veel mogelijkheden voor leuke uitstapjes. Van sportief hiken & biken tot een cultureel bezoek aan het Renaissance stadje Urbino of de Romeinse kustplaatsen Fano en Senigalia. Ervaar de natuur op zijn puurst en bezoek natuurpark Furlo en de uitlopers van de Apenijnen. Wilt je alle impressies van de afgelopen dagen op je laten inwerken? Kom dan lekker tot rust op één van de prachtige stranden.

Fano

In Fano komen duizenden jaar geschiedenis tot leven rondom de schitterende stadspaleizen en in de smalle straten van deze oude romeinse havenstad aan de Adriatische kust.

Urbino

In de nabije omgeving van Le Stonghe Estate kun je het prachtige Renaissance vestingstadje Urbino bezoeken. De geboorteplaats van Raffaello met een prachtig museum in het Palazzo Ducale.

Adriatische kust

Ontdek de mooie stranden van de Adriatische kust, volg de wegen door het glooiende landschap naar Romeinse stadjes of bezoek een gezellige lokale markt.

Sportief

Le Marche heeft de wandelaar en fietser veel te bieden. Direct vanuit Le Stonghe kun je al een prachtige rondwandeling maken van 5 kilometer met mooie vergezichten. Daarnaast zijn er in de buurt van Ancona en Perugia prachtige golfbanen te vinden.

Natuur en Omgeving

Op 15 minuten van Le Stonghe vind je het natuurreservaat Gola del Furlo. Je kunt er mooie wandelingen maken, of een plekje zoeken om lekker te vissen of aan het water te picknicken. In Cagli zijn watervallen te vinden waar je heerlijk kunt zonnen en zwemmen in het koele water.

Culinair

Le Marche staat bekend om zijn pure keuken met lokale producten. In Acqualagna, ook wel de truffel hoofdstad genoemd, zijn truffelmarkten en in veel restaurantjes in de omgeving zijn gerechten met truffel een onderdeel van de kaart.

Locatie & Kaart

Romeinse plaatsen

  • Fossombrone 7 km
  • Pesaro 40 km
  • Urbino 20 km

Fano

  • Fano 20 km

Luchthavens

  • Luchthaven Ancona 80 km
  • Luchthaven Bologna 160 km

Rome

  • Rome 260 km

Het strand

  • Dichtstbijzijnde strand 20 km