Locatie en Omgeving

  Locatie & bereikbaarheid

  Le Stonghe heeft zijn naam te danken aan de heuvelrug La Stongha waar het landgoed op ligt dat onder de gemeente Fossombrone valt. Le Stonghe ligt aan de voet van de uitlopers van de Apennijnen in een idyllisch heuvellandschap. De ligging is ideaal met een grote diversiteit. In een straal van 20 kilometer bevindt zich de zee en het bergachtige achterland.

  Omgeving

  De Italiaanse regio Le Marche wordt ook wel ‘het best bewaarde geheim van Italië’ genoemd. Tussen de Adriatische kust en de Apennijnen ligt deze nog niet door het massatoerisme ontdekte regio. De directe omgeving van Fossombrone is rijk aan historie en cultuur. De oude Romeinse stad Urbino is gesticht in de 3e eeuw voor Christus en kende een grote culturele bloei in de 15e eeuw tijdens de Renaissance. Het historisch centrum van Urbino staat op de Unesco werelderfgoedlijst. 
  Zo zijn er tal van historische en culturele bezienswaardigheden te ontdekken. Achter Fossombrone beginnen de Apennijnen en richting de zee circa 20 km, kom je uit bij de kustplaats Fano met een schitterend oud stadcentrum en een lekker strand om te genieten van de Italiaanse zon.

  Le Stonghe