• Natuur en Omgeving

Natuur en Omgeving

Gola del Furlo

Door een authentieke Romeinse tunnel, die keizer Vespasianus in 76 n.Chr. in het rotsmassief liet uithakken, rijd je, vanuit de richting Fossombrone komend, de Gola del furlo in. Deze diepe kloof in de rotsen, waarin de rivier de Candigliano dwars tussen de bijna 1000 meter hoge rotsen Monte Pietralata en Monte Paganuccio stroomt, is van een pure landschappelijke schoonheid. De kloof is een staatsnatuurreservaat.

Het is een ideale plek om te zwemmen in de rivier en te picknicken aan de oever. Ook kan de Furlo op een bijzonder manier worden verkend. Met een plaatselijke natuurvereniging kun je in groepsverband wandelend en downhill fietsend de Furlo doorkruisen. Hiervoor wordt je eerst met busjes halverwege de Monte Pietralata gebracht. Daarna loop je onder begeleiding van een gids naar de Top. Hier stap je op een mountainbike en fiets je samen op een zeer ontspannen manier geleidelijk weer naar beneden. Een unieke ervaring met prachtige vergezichten.

Grotten van Frasassi

De grotten van Frasassi behoren tot de meest spectaculaire natuurverschijnselen van Italië. Ze zijn in 1971 ontdekt tijdens een klimtocht door een groep speleologen.

Wanneer je de grotten binnentreedt, word je een moment de adem ontnomen. Een mens voelt zich er plotseling heel klein en wordt deemoedig, omdat deze druipsteenruimtes gigantische afmetingen hebben, oeroud zijn en eenvoudigweg wonderbaarlijk zijn om te zien.

Bijzonder aan de grotten van Frasassi is dat je niet alleen door de grotten kunt wandelen, maar dat er ook een heuse speleologentour is. Compleet met overall, regenlaarzen, helm en hoofdlamp ga je op avontuur buiten de gebaande paden, uiteraard onder begeleiding van een gids. Op de website frasassi.com vind je meer informatie over de routes en tarieven.

×

Powered by WhatsApp Chat

×